Eficiență energetică și sustenabilitate

Prin proiectele noastre oferim clienților spații de locuit aerisite, ce beneficiază de lumină naturală excelentă și o bună izolare fonică, ce pot menține temperatura interioară constantă datorită soluțiilor tehnologice optime. Punțile termice ale clădirilor sunt rezolvate cu atenție sporită, folosind materiale de cea mai bună calitate. Sistemele utilizate în satisfacerea nevoilor clienților noștri sunt descrise mai jos:

Profilele cu adâncimea profilului de toc de 76 mm, cercevea 84 mm şi eficiență termică extraordinară

 • grosime a pereţilor exteriori de 3 mm conform celui mai înalt standard de calitate RAL
 • prevăzut cu 2 garnituri de etanșare și 5 camere generoase pentru termoizolare
 • design cu suprafeţe necoplanare, canturi elegante, cu muchii uşor rotunjite
 • rigidizări din oţel zincat conform prescripţiilor privind armăturile, minimum 1,5 mm toc și minimum 2 mm la cercevelele ferestrelor și ușilor
 • sistemul permite placări cu aluminiu la exterior
 • culoare: gri în masă, înfoliat interior + exterior gri antracit
 • feronerie: Roto NT Titan Mat
 • mânere: Hoppe Secustik
 • include sistemul de aerisire parțială pentru prevenirea condensului și aportul de aer proaspăt în camere și deschideri oscilobatante prevăzute cu contra-acționare greșită și blocatori de siguranță (antiefracție)
 • plase antițântari culoare gri antracit

Pachet tripan de sticlă, cu 44 mm grosime în următoarea configurație:

 • Sticlă LowE 4mm + Sticlă Float 4mm + Sticlă 4 Seasons 4mm și Argon 90% în cavitățile de 16 mm
 • Sticlă de calitate Saint-Gobain cu coeficient de transfer termic Ug= 0.5 W/m²K
 • Sistemul de tâmplărie și sticlă asigură un coeficient total de transfer termic mediu <1.05 W/m²K

Bună izolare fonică: – 35 – 40 dB per sistem de tâmplărie

Materialele ce intră în alcătuirea pereților exteriori și a termosistemului reprezintă importanți factori de influență a consumului de energie dintr-un apartament, dar și de asigurare a confortului și siguranței.

Închideri exterioare

La Elite Residence Măgurele pentru închiderile și compartimentările apartamentelor folosim doar cărămidă cu goluri verticale, ce asigură cea mai bună capacitate de izolare termică (0.295 W/mK), un climat interior sănătos și grad ridicat de protecție la foc clasa A1 (în caz de incendiu, cărămida nu produce „flashover”, deoarece este incombustibilă).

Termosistemul ETICS (External thermal insulation composite system)

Termosistemul clădirii este realizat doar cu materiale certificate și conforme normelor europene și naționale, cu polistirenul expandat (EPS) de minimum 100 mm pentru asigurarea confortul termic interior. Polistirenul expandat este un material permeabil la vaporii de apă (pemite pereților “să respire”), și acționează ca o barieră termică eficientă, datorită conductivității termice scăzute.

Tencuiala decorativă de exterior este rezistentă la apă, texturată, permeabilă la vapori, rezistentă la fisuri și solicitări mecanice, protejează izolația termică, este durabilă și ușor de revopsit – pentru a da în viitor clădirii un aer proaspăt și pentru a facilita întreținerea și repararea.

Pentru asigurarea confortului termic la nivelul pardoselii de la parter, s-a ales utilizarea unui polistiren extrudat (XPS) cu grosimea de 50 mm de mare capacitate la compresiune (300 kPa) și cu o excelentă conductivitate termică de 0.029 W/mK.

Scopul arhitecturii este acela de a crea spații deopotrivă plăcute din punct de vedere estetic și capabile din punct de vedere funcțional. Pentru a satisface atât cerințele de ordin estetic cât și pe cele ce țin de exigențele constructive și funcționale, am optat pentru soluția de acoperiș de tip șarpantă cu influență franțuzească, cu tablă plană făltuită și izolație termică între căpriori pe bază de celuloză în grosime de 150 mm.

Apartamentele de sub terasele masardei sunt protejate atât din punct de vedere termic prin termoizolarea cu polistiren extrudat XPS cu grosimea de 200 mm, cât și din punct de vedere al infiltrațiilor, hidroizolarea realizându-se cu membrane de top bituminoase sau PVC.

Hai să vezi noul tău apartament sau noua ta casă