Măgurele, orașul unde știința e la ea acasă
Autoritățile și-au propus de mai mulți ani să transforme localitatea într-un centru socio-economic dedicat dezvoltării și inovației, un soi de Silicon Valley al României. Toate cele 3 ansambluri rezidențiale Elite Residence Măgurele se află la mică distanță de cele mai importante instituții de cercetare din oraș.
Platforma Măgurele
Aceasta adăpostește numeroase instituții și companii care au roluri importante în tot ceea ce înseamnă cercetare și dezvoltare în România. Cele mai importante dintre acestea sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare in Optoelectronică, Facultatea de Fizică a Universității București, Centrul de Inginerie Tehnologică Obiective Nucleare, Compania Optoelectronica, Asociația Măgurele High Tech Cluster Project și proiectul de anvergură Măgurele Science Park.
Parcul Științific este primul de asemenea însemnătate din țara noastră și marchează un pas foarte important spre creșterea conectivității dintre mediul academic și cel privat, pentru fructificarea rezultatelor cercetării în activități economice cu valoare adăugată. Proiectul va aduce o serie de beneficii atât comunității locale cât și întregii țări. – Klaus Iohannis, Președintele României
O primărie modernă, preocupată de dezvoltarea economică
Primăria orașului este implicată în proiectele dedicate atragerii de startupuri și de fonduri pe platforma Măgurele. De exemplu, Primăria este unul dintre membrii fondatori ai Măgurele Science Park (MSP). Dezvoltarea economică și socială a zonei este una dintre prioritățile administrației locale și se fac pași pentru a transforma orașul într-unul care să atragă cu precădere antreprenori, cercetători și oameni obișnuți ce-și doresc să locuiască într-o zonă liniștită, verde și civilizată.